دانلود پاورپوینت معرفی استان زنجان
تاریخچه استان زنجان
سابقهی سکونت انسان در استان زنجان به چند هزار سال میرسد و متون تاریخی و یافتههای باستانشناسی گوناگونی از دورانهای مختلف در این استان پیدا شده است. حمدالله مستوفی، از تاریخنگاران قرن هشتم هجری، بنای شهر زنجان را به اردشیر بابکان نسبت داده است. شهر زنجان تاریخ پرفراز و نشیبی را پشت سر گذاشته و در دوران صفویه تجدید بنا شده است. شهر فعلی نیز از دوران صفویه تا کنون توسعه پیدا کرده است.
موقعیت جغرافیایی استان زنجان
استان زنجان از شمال با اردبیل، از شمال شرق با گیلان و از شرق با قزوین همسایه است. زنجان از جنوب به همدان، از غرب به کردستان و آذربایجان غربی و از شمال غرب به استان آذربایجان شرقی میرسد.
زنجان را میتوان به دو بخش کوهستانی و دشتی تقسیم کرد. بیشتر شهرهای این استان نیز در دامنهی کوهها و دشتهای بین مناطق کوهستانی واقع شدهاند.
چندین رودخانه در استان زنجان جاری هستند که رودخانه قزل اوزن از مهمترین آنهاست. این رودخانه از کوههای استان کردستان سرچشمه میگیرد و در نهایت پس از طی مسیری طولانی و ترکیب شدن با چند رود دیگر به دریای خزر میریزد.
آب و هوای استان زنجان
زنجان جزء استانهای سرد کشور است. هرچند که تفاوت ارتفاع نقاط مختلف استان و تاثیرپذیری این استان از تودههای هوایی مختلف باعث شده استان زنجان تنوع آب و هوایی نسبتا زیادی داشته باشد، اما بیشتر بخشهای آن آبوهوای نیمه خشک و بسیار سرد دارند.
بنابراین با توجه به سرمای هوای استان زنجان بهار و تابستان بهترین زمان برای سفر به این استان است.
صنایع دستی استان زنجان
مسگری از گذشتههای دور در زنجان شغلی مرسوم بوده و ساخت انواع ظروف مسی در این استان انجام میشود.
چاروق که نوعی پاپوش قدیمی است نیز در استان زنجان تولید میشود که انواع مختلفی دارد. علاوه بر این موارد قلمزنی، گلیم بافی، جاجیم بافی، سرمهدوزی و سوزندوزی از دیگر صنایع دستی استان زنجان به شمار میآیند.
فهرست مطالب:
تاریخچه
موقعیت جغرافیایی
آب و هوا
صنایع دستی
آداب و رسوم
گنبد سلطانیه
قلعه بهستان
غار کتله خور
منابع